soul stories renee, melanie en yousra

In this project I photograph people randomly in the streets all over the world.

I love these beautiful encounters. It makes me happy when people share their stories, their hopes and dreams. Dreams they never told someone else before or dreams they forgot about, and then, because of that short moment we met and made a portrait, they actually make a change in their lives. Just a ‘simple’ photograph seemed to make the difference.

It’s only for a few minutes, sometimes much longer that we share this sacred space, but the hidden gifts that come from this project are just as magical to both of us. Some stories I can share with you, most stories are far too intimate, so that might leave you with more questions than  answers.

En toen zag ik drie prachtige, spontane meiden hard studeren in de bieb.

Yousra@Maastricht

‘Zonneschijn na de regen’, Yousra doet haar naam eer aan. Haar droom was om ballerina te worden en tot drie jaar terug heeft ze daar hard aan gewerkt. Maar toen ze pfeifer kreeg zette dat haar wereld op zijn kop; ze moest de dansacademie verlaten. Als ik nu terugkijk heb ik er eigenlijk helemaal geen verdriet meer om, vertelt ze. Het ellebogenwerk en de competitie tussen dansers daar had ik een hekel aan. Dat paste helemaal niet bij mij. Alsof het zo moest zijn.. Ik studeer nu logopedie en dat is een erg leuke en interessante studie. Je kunt er zoveel kanten mee op. Ik wil graag met neurologische patiënten werken. Mensen die hun normale spraak door een trauma hebben verloren bv. Het leuke is dat je dan in teamverband werkt, samen met de familie oplossingen bespreekt. Dit voelt zo totaal anders dan toen ik mijn ballerina droom najoeg. Daar deed je alles alleen. Ik vind juist het samen delen, met familie zijn en gezelligheid erg belangrijk. Ik kan echt genieten van kleine gebaren. Dat is waar het leven om draait.

Als ik jonge mensen iets zou mogen meegeven, dan is dat dat je je droom moet najagen. Altijd. Wat er ook gebeuren zal. Ik heb verloren maar misschien nog wel veel meer gewonnen want ik heb mezelf leren kennen. En de discipline die je nodig hebt om danser te worden, die neem ik voor altijd met me mee.

Meer soul stories vind je hier

Share this Post

Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven