daphnedumoulin_coronaproject

Je hoeft niks te missen want het is Corona en dat is heerlijk!

Marlene en Feline @ Maastricht | corona week 8

Marlene en Feline delen een studentenhuis en stappen voor het eerst met hun zelfgemaakte mondkapjes naar buiten. Alsof het zo moest zijn want op hetzelfde moment loop ik langs.

Marlene, gaat normaal gesproken naar events en is altijd in de weer om van alles te gaan doen. En nu was ze ineens thuis. Stiekem was het wel een opluchting, zegt ze, want nu kan ik ineens zelf beslissen of ik alleen wil zijn, wie ik wil ontmoeten wat ik wil gaan doen.
Aan het begin van de Coronaperiode is ze 5 weken naar huis in Duitsland gegaan en dat was de langste tijd dat ze achter elkaar thuis was in 3 jaar tijd. Het was ontspannen en super fijn om tijd door te brengen met haar familie. I want do keep on going home more often even after Corona is over. Zegt ze.

Wat heb je over jezelf geleerd? 

Daar hoeft ze niet lang over na te denken: I can choose myself who I really want to spent time with and that is a good thing.
Ze heeft hier gelukkig wel huisgenoten, want helemaal alleen zijn is niet goed. En we koken gezellig samen, zegt ze.

Image

In the beginning I was stressed about all the things that are changing, but now I think that everything will be ok somehow. I realized this, when I had all this time at home to reflect.
For me it is not as difficult as for others, I can still study and everything is normal. 
But where there is a will, there is a way, zegt ze.

Feline raakte in eerste instantie wat in paniek toen ze zich realiseerde dat alle plannen die ze had gemaakt niet meer door konden gaan. De komende 6 weken waren strak gepland en alles zat vol.
Omdat haar vrienden allemaal naar huis gingen deed ze dat ook maar, hoewel ze niet goed wist hoe het zou gaan, weer thuis wonen, maar het was geweldig. Ze gingen veel naar buiten en ze heeft de natuur ontdekt. En de tijd samen met de familie was zelfs leuker dan met Kerst.
I really like that there is time to relax and not to worry about the future, just live in the moment. I realized that I had this social pressure more than I thought. I had to go where other people where going too, like festivals, but right now it is nice not to have this pressure and I like to continu to just be spontaneous.

Feline is blij met haar leven op dit moment. Het is heftig wat er gebeurt, vooral in andere landen, maar de vluchtelingen, die hebben het het zwaarst. Maar het is moeilijk je daar iets bij voor te stellen want het is zo ver weg, zegt ze.
Leuk is het dat mensen nu meer met elkaar praten. Ze zitten voor hun huis en die community spirit, dat samenkomen van mensen, dat is wat ik altijd gemist heb. Maar dit is ook erg leuk, zelfs met 1,5m afstand.

Wat vind je leuk om te doen in Coronatijd?

Go into nature, zegt ze beslist. We go for a bike tour often. And I puzzle a lot with my mom at home, we do board games and painting, which is really nice. And I’m making tiramisu! Fancy food, I treat myself more because I don’t spent so much money on social activities.

And you Marlene? Vraag ik.

I love running along the river, and I bought a ukulele and started to play. Doing yoga, read a book, call my friends.
En ook bij Marlene is het de sociale druk die ze kan missen als kiespijn. Het gevoel hebben dat je iets mist, dat is heerlijk om los te laten. Je kunt nu niks missen, want er is Corona en dat is heerlijk.

sharing is caring

CORONAPROJECT over HOOP en zo🍀

Zoveel mensen, zoveel manier om met deze corona-crisis om te gaan. In dit project neem ik tijdens het halen van mijn dagelijks frisse neus slechts mijn telefoon mee op pad en verzamel verhalen over hoop, betekenis, contact maken en plezier hebben in deze tijd.

Wat heb je over jezelf ontdekt, zijn er dingen die je meer bent gaan waarderen en wat is er veranderd dat je best graag zou willen meenemen als dit allemaal voorbij is? Neem hier een kijkje, er komen regelmatig verhalen bij.

Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven