Culture of fear | shadows of the soul

Title: culture of fear | shadows of the soul

Een tijdje geleden kwam ik in aanraking met een echte angstcultuurgeschiedenis. Mijn beste vriend zat er plots middenin. De angst, frustratie, het onbegrijpelijke van de situatie maar vooral de intense pijn die ik in zijn ogen zag, sneden door mijn ziel.

Manipulaties en bedreigingen om je mond te houden maken een mens kapot. Ik zag hem binnen korte tijd haast volledig verdwijnen. Gevangen in zijn hoofd en hart. En ik heb zijn enorme kracht en moed gezien om los te laten en langzaam weer aan te sterken en te groeien tot de bijzondere persoon die hij was en is, een ervaring rijker en in zekere zin weer vrij.

Over dood gaan, loslaten en weer opstaan, niet achteromkijken maar verder gaan met je leven. Welk enorm respect heb ik voor hem. Bij deze, een expositie over deze ervaring en waar ongeaccepteerde schaduwkanten van een mens toe kunnen leiden, in een dorp dat zelf ’ten onder’ ging aan angst.

Meer werk

Share this Post

Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven