wie doet er mee?

Het was er niet meer. Ik had geen zin meer om te fotograferen. De passie voor wat ik met hart en ziel deed was er gewoonweg niet meer en dat vind ik lastig om toe te geven. En om dat gevoel weer terug te krijgen ben ik eens rustig en met andere ogen naar mijn projecten gaan kijken. 

Projecten waar ik vol in ben gegaan en alles voor heb gegeven en die me enorm verrijkt hebben en de mensen waarmee ik ze deed idem dito.

Ik las rustig door mijn Soulstories en ik heb er mijn ICANSEEYOU project bij gehaald.

En wat ik hoopte gebeurde; ik kon het weer voelen! Het bijzondere contact dat ik had met mijn ‘soul-modellen’, de onbekenden die ik op straat aansprak en vroeg naar een portret en een verhaal.

Het was volledig uit mijn comfort zone om gewoon op een vreemde af te stappen en te vragen: mag ik een foto van je maken?

Om dit proces iets minder stressvol te maken (althans dat dacht ik toen nog 😀 ) bedacht ik het ICANSEEYOU project. Zo had ik een reden om iemand aan te spreken en degene te vragen in de gefotografeerde ogen van een ander te kijken en te zien wat deze persoon beweegt in het leven, wat zijn/haar passie is en zijn of haar dromen. Er kwamen de meest geweldige verhalen los, maar wat ik niet verwacht had was dat ik ook met de nek werd aangekeken… 

De meest spirituele mensen veroordeelden me, ik kreeg op straat te horen dat ik echt iets zeer ongehoords aan het doen was, dat ze aan zóiets nooit zouden meedoen en ik kreeg hatelijke blikken. ‘Ik weet wel wat jij met mij probeert te doen!’ 

Schrik.

Ik stond versteld: een project dat ik had bedacht als fun en mooi en liefdevol, bleek enorm veel los te maken in mijn omgeving. Interessant, maar het maakte ook dat ik mijn doel van 50 portretten twee jaar geleden ben gestaakt bij 28. De lol was eraf.

Hartstikke zonde!!

En ik heb een uitdagend besluit genomen: ik wil alsnog minimaal 30 verhalen en ICANSEEYOU-sheets voltooien! Er komt een boek en een expositie en ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken en daarvoor vraag ik jullie hulp.

Allereerst zoek ik mensen die graag mee willen doen, ik zoek zielen van alle leeftijden en uit alle uithoeken van de wereld. 

Wil je meedoen, of ken je iemand, laat het me weten! Jullie zijn van harte welkom!!

Wil je een kijkje nemen waar je jezelf instort voor je een besluit neemt, dan kan dat hier

Weet jij een plek waar ze goed tot zijn recht zullen komen? Ook die tips hoor ik graag. Wie weet tot ziens!!

Ogen zijn de spiegels van de ziel. Wat als je er eens goed in kijkt?
Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven