Ontmoeting met Sjaak Kroes

Sjaak @ Den Haag Soulstories

Een klaptafel, een typemachine, twee stoelen en een vintage bord. De pop up dichter strijkt langs voetpaden neer en nodigt de voorbijganger uit tegenover hem plaats te nemen voor een ontmoeting en een gedicht. Daar moest ik natuurlijk meer van weten.

Ik had hem al in de duinen zien zitten en later in het snelle voorbijgaan bij de paleistuin. Toen ik hem in de stad tegen het lijf liep raakten we aan de praat. Over mijn Soul Stories, zijn Woordenwisseling, over doen waar je hart ligt en de grote stap zetten van werk zonder voldoening naar een droombaan die je buiten je comfortzone trekt om kunst te maken en nieuwe mensen te ontmoeten en daarmee enthousiast een onbekende toekomst tegemoet gaan.

Sjaak heeft psychologie gestudeerd en zijn hart ligt bij het maken van poëzie. Het raakt hem dat kunst maken vaak gezien wordt als iets dat je naast een ‘echte’ baan mag doen. Waarom zou je met je talent niet ook goed kunnen verdienen? En daar kon ik me helemaal in vinden. De afgelopen 5 maanden is hij daarom op straat, dicht bij de mensen te vinden en maakt hij gedichten.

Het is in het begin gewoon spannend en er gaan allerlei redenen door je hoofd om het niet te doen en wat mensen wel niet zullen denken, maar daar moet je doorheen. Je moet jezelf laten zien, dan gaat het allemaal vanzelf wel rollen. Gewoon doen!

Een bijzondere ontmoeting en een gezamenlijk verhaal. En hieruit kwam zijn gedicht voort. Prachtig!

Meer Soul Stories vind je hier.

Gedicht Sjaak Kroes, foto Daphne Dumoulin

Share this Post

daphnedumoulin.com/soul-stories/
Hier vind je meer Soul Stories

 

 
 
 
Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven