daphnedumoulin_coronaproject

Corona heeft onze bistro toch veel positiefs gebracht

Youri en Stefanie @Meerssen | CORONAPROJECT over HOOP en zo🍀
 
Met haar laptopje en telefoon zit Stefanie gezellig aan een tafeltje op een verder leeg terras te werken.
Stoelen staan opgestapeld in afwachting van de grote dag waarop ‘de horeca’ weer open mag.
 
Dat was dan ook de grootste verandering in haar leven de afgelopen tijd; de zaak van haar vriend moest sluiten en ze moesten samen iets anders gaan bedenken.
We hebben bezorgen en afhalen opgezet. Het maakt de omzet die je verliest niet goed, zegt ze, maar het helpt wel iets om de vaste lasten te kunnen dragen.
Het heeft veel stress opgeleverd, maar ook wel hele leuke reacties van mensen die kwamen bestellen. Mensen die erover dachten om hun keuken te verkopen en elke dag te komen bestellen bij ons, dat is leuk om te horen.
Veel wakker gelegen ook, maar we hebben het wel goed opgepakt.
 
Ik werk zelf fulltime en na mijn werk kwam ik hier naartoe om als bezorger te functioneren dus ik had tijdelijk twee banen, lacht ze.
Dus ja, het leven was ineens veel drukker dan normaal. Terwijl het voor heel veel mensen juist stilstaat.
 
We wisten niet wat we konden verwachten maar elke dag deden we een ander gerecht en de ene keer was het te doen en de andere keer was het weer heel druk. Maar het was wel heel leuk en het heeft veel nieuwe gasten opgeleverd die hier nog nooit eerder waren geweest.
We hopen dat die gasten ook komen zodra we weer open mogen.
Image
Eigenlijk heeft het de naam van de zaak echt goed gedaan. Dat is het grote voordeel ervan, want Youri zijn zaak bestaat pas een jaar. En misschien heeft het wel meer gasten gebracht dan als hij gewoon open was geweest.
 
Wat heb je over jezelf ontdekt?
Nou, Youri kon zich heel snel aanpassen aan de situatie en hij kon snel creatief nadenken over hoe iets positiefs uit de situatie te halen. Dat vond ik mooi om te zien.
 
En bij jezelf?
 
Ook het aanpassingsvermogen, om naast mijn baan hier te helpen met bezorgen en posts te maken voor social media. Daar heb ik veel van geleerd. En ik vind het leuk om te doen. Het creatieve meedenken. We hebben het met z’n allen samen gedaan.
 
Hoop geeft me dat we zoveel nieuwe mensen hebben bereikt in de afgelopen weken.
En we hopen dat als mensen de markt op lopen dat ze denken, bij Preuf moet ik zijn, want dat was fantastisch vorige keer.
 
Ik vind het geweldig en een hartstikke leuk verhaal.
En ben je nu benieuwd over wie we het hebben, neem dan hier een kijkje voor Preuf!
Wil je meer weten over het project en andere verhalen lezen dan kan dat hier!
 
CORONAPROJECT over HOOP en zo🍀
 
Zoveel mensen, zoveel manier om met deze corona-crisis om te gaan. In dit project neem ik tijdens het halen van mijn dagelijks frisse neus slechts mijn telefoon mee op pad en verzamel verhalen over hoop, betekenis, contact maken en plezier hebben in deze tijd.
 
Wat heb je over jezelf ontdekt, zijn er dingen die je meer bent gaan waarderen en wat is er veranderd dat je best graag zou willen meenemen als dit allemaal voorbij is? Neem een kijkje op de speciale pagina, er komen regelmatig verhalen bij.

sharing is caring

Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven