Daphnedumoulin_fotograafMeerssenMaastricht_portret kunstenaar

SoulStory portret van kunstenaar tijdens PlateauKunst

Daphnedumoulin_fotograafMeerssenMaastricht_portret
Daphnedumoulin_fotograafMeerssenMaastricht_portret kunstenaar

Oh, jij hebt een mooie kop! Mag ik een portret van je maken? hoor ik mezelf enthousiast roepen tegen Henk die ik nooit eerder ontmoet heb. Ik schrik er zelf een beetje van. Henk die voor twee grote schilderijen staat en bezoekers van de Kunstroute in zijn atelier verwelkomt moet lachen. Op zoiets zeg ik altijd nee, zegt hij, maar vooruit. Waar wil je me hebben?

Jos staat gezellig bij Wanda aan de borreltafel. Ik heb hem vaker op het Kunstplateau ontmoet. Hij heeft vroeger bij Elsevier de kunstkalenders ontworpen en helpt Wanda Reiff al jaren met haar kindje ‘PlateauKunst’ rond Margraten.

Waar ben jij zoal mee bezig, vraagt hij geïnteresseerd. Ik laat hem het portret van Henk zien. Ja, dat is een eerlijk, kwetsbaar portret, zegt hij. Hoe doe je dat?
Nou, ga maar zitten, zeg ik. Klik.

Ik vind het wat confronterend mezelf zo te zien, zegt hij als ik hem de volgende dag spreek. Het was even wennen maar ik lijk hier wel Rutger Hauer! Hij haalt de website van Stephan Vanfleteren erbij en heeft zijn foto in het portfolio van de meesterfotograaf geshopt. Past er toch zo in? zegt hij schouderophalend. Mooi werk hoor!
Ik ben onder de indruk van zo'n compliment. Poeh...!

Dit is allemaal al een tijd geleden, maar dit weekend is er weer een heerlijke twee dagen kunst kijken voor ons georganiseerd. Het liefst zou ik geen reclame maken voor deze PlateauKunst want dan wordt het veel te druk, denk ik dan heel erg vanuit mezelf. Maar het is zo geweldig! Kunst met een grote K en Sfeer met een kapitale S. Henk Speth zal er vast ook weer exposeren samen met nog zoveel andere zorgvuldig door Wanda geselecteerde kunstenaars. Wat wil je dit weekend nog meer?
Misschien naar mijn expo in het park in Meerssen, maar dat kan de hele volgende week ook nog tot en met 4 september. Gelukkig maar!

daphnedumoulin fotograaf maastricht Meerssen portretten in zwart-wit
Featured image for “Mijn moeder komt uit Israel, mijn vader is moslim uit Syrie. Geloof was nooit een probleem. Totdat kleine jongetjes werden ingezet als moordmachine”

Mijn moeder komt uit Israel, mijn vader is moslim uit Syrie. Geloof was nooit een probleem. Totdat kleine jongetjes werden ingezet als moordmachine

Mijn moeder is Joods en komt uit Israel en mijn vader is Moslim uit Syrie, vertelt Aldin en hij hangt…

Daphne Dumoulin

Featured image for “Moederdag Foto-Experience, samen gezellig met je familie op pad voor een unieke ervaring en bijzondere foto’s”

Moederdag Foto-Experience, samen gezellig met je familie op pad voor een unieke ervaring en bijzondere foto’s

Het is heerlijk weer en eindelijk kunnen we samen op pad voor die familiefoto’s die al zo lang op de…

Daphne Dumoulin

Featured image for “STREETLIFE EXPERIENCE, magazine style foto’s voor jongeren en wie zich jong voelt. Elke en Bea nemen op een spontane manier afscheid van een belangrijke periode in hun leven”

STREETLIFE EXPERIENCE, magazine style foto’s voor jongeren en wie zich jong voelt. Elke en Bea nemen op een spontane manier afscheid van een belangrijke periode in hun leven

Rugzakken gepakt, fietsen gestald, waterflesjes gevuld en nog even de laatste check of dat ene jurkje leuk genoeg is om…

Daphne Dumoulin

Featured image for “Wat betekent carnaval in Maastricht voor jou? Verhalen en foto’s van mensen die ik op straat ontmoet”

Wat betekent carnaval in Maastricht voor jou? Verhalen en foto’s van mensen die ik op straat ontmoet

Ricardo @ Maastricht uit Valkenburg Carnaval betekent voor mij eigenlijk ‘samen zijn zonder grenzen’, ook al klinkt dat misschien een…

Daphne Dumoulin

Featured image for “Streetlife Experience Fotoshoot van Anne en haar paard Rio. Hij is al best oud en ik wil mooie foto’s van hem laten maken zodat ik hem voor altijd bij me heb”

Streetlife Experience Fotoshoot van Anne en haar paard Rio. Hij is al best oud en ik wil mooie foto’s van hem laten maken zodat ik hem voor altijd bij me heb

Anne is een bikkel. Met slechts een t-shirt en een openhangend leren jasje loopt ze naast haar paard. Rio is…

Daphne Dumoulin

Featured image for “Portretten in zwart-wit, eenvoudig, puur en karaktervol”

Portretten in zwart-wit, eenvoudig, puur en karaktervol

Nu moest ik in mijn archieven op zoek naar een foto die ik ooit had gemaakt en toen kwam ik…

Daphne Dumoulin

Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven