SoulStory portret van kunstenaar tijdens PlateauKunst

Image
Image

Oh, jij hebt een mooie kop! Mag ik een portret van je maken? hoor ik mezelf enthousiast roepen tegen Henk die ik nooit eerder ontmoet heb. Ik schrik er zelf een beetje van. Henk die voor twee grote schilderijen staat en bezoekers van de Kunstroute in zijn atelier verwelkomt moet lachen. Op zoiets zeg ik altijd nee, zegt hij, maar vooruit. Waar wil je me hebben?

Jos staat gezellig bij Wanda aan de borreltafel. Ik heb hem vaker op het Kunstplateau ontmoet. Hij heeft vroeger bij Elsevier de kunstkalenders ontworpen en helpt Wanda Reiff al jaren met haar kindje ‘PlateauKunst’ rond Margraten.

Waar ben jij zoal mee bezig, vraagt hij geïnteresseerd. Ik laat hem het portret van Henk zien. Ja, dat is een eerlijk, kwetsbaar portret, zegt hij. Hoe doe je dat?
Nou, ga maar zitten, zeg ik. Klik.

Ik vind het wat confronterend mezelf zo te zien, zegt hij als ik hem de volgende dag spreek. Het was even wennen maar ik lijk hier wel Rutger Hauer! Hij haalt de website van Stephan Vanfleteren erbij en heeft zijn foto in het portfolio van de meesterfotograaf geshopt. Past er toch zo in? zegt hij schouderophalend. Mooi werk hoor!
Ik ben onder de indruk van zo'n compliment. Poeh...!

Dit is allemaal al een tijd geleden, maar dit weekend is er weer een heerlijke twee dagen kunst kijken voor ons georganiseerd. Het liefst zou ik geen reclame maken voor deze PlateauKunst want dan wordt het veel te druk, denk ik dan heel erg vanuit mezelf. Maar het is zo geweldig! Kunst met een grote K en Sfeer met een kapitale S. Henk Speth zal er vast ook weer exposeren samen met nog zoveel andere zorgvuldig door Wanda geselecteerde kunstenaars. Wat wil je dit weekend nog meer?
Misschien naar mijn expo in het park in Meerssen, maar dat kan de hele volgende week ook nog tot en met 4 september. Gelukkig maar!

daphnedumoulin fotograaf maastricht Meerssen portretten in zwart-wit
Ontvang exclusief nieuws
Inschrijven