daphnedumoulin_soulstories

SoulStory Bauke over zijn passie voor muziek

Bauke SoulStory, najaar 2019

Muziek is mijn grootste passie. Piano, gitaar, van klassiek tot metal en als alles mogelijk was zou ik met een band de wereld rond willen touren.
Het begon met een schoolbandje dat later uitgroeide tot de Drunken Dreams ‘omdat we zoveel zopen’, lacht hij. Ik had van mijn vader de basgitaar gebruikt en zo ben ik het wereldtje in gerold.

We hebben geknokt om groot te worden en zijn best ver gekomen, zegt hij bescheiden.
Een uitverkochte Sugar Factory en de Limburgse finale bij Poppodium Volt hebben ze bijvoorbeeld binnen weten te halen. En in de grote finale kregen we de prijs voor beste styling en performance, zegt hij. Dat was geweldig en echt belangrijk voor ons want daar hadden we veel tijd aan besteed.

Ik heb er heel veel van geleerd, we hebben geweldige dingen bereikt, grote optredens gehad, aardig wat verdiend en we hadden een grote crew achter ons. Ja, dat is wel iets waar ik echt trots op ben.
Het hoogtepunt was wel om met 5 vrienden de competitie te winnen en een prijs te delen. Die pure blijdschap van iedereen en alle lol. Het was een mooie periode.

Het heeft me gevormd naar wie ik nu ben. Ik was de enige die na 3 biertjes niet zenuwachtig was voor een optreden. De grootste uitdaging was trouwens dat ik ook moest zingen, maar ik zong meteen luidkeels, lacht hij. En dat is wel opvallend, want toen hij op zijn 18e bij een grillrestaurant begon te werken durfde hij niet eens in de spiegel te kijken. Zo onzeker was ik, vertelt hij.

De band is doodgebloed. En ik kreeg de kans om met onze manager Sander Gommans aan de slag te gaan. Ik krijg les in produceren, bands opnemen, al die audio stukjes filteren en digitaal bewerken zodat het echt als een nummer klinkt. Daar heb ik heel veel geluk mee gehad want het is een grote naam in de muziekwereld.

Maar ik ben toch nog benieuwd naar die band. Want waar zou je dan willen spelen?
Ik zou graag een keer op het vrijthof willen optreden want dan kunnen bekenden me een keertje zien. Dat is toch leuker dan voor onbekenden te spelen.
En dan Graspop metal meeting. Het komt er zonder twijfel uit. Want dat is het grootste metal festival in Europa. En dan naar Australië. Het Operahouse. Dat lijkt me echt een heel gave plek.
Ja, hoewel ik thuis zijn ook erg belangrijk vind zou ik toch de wereld wel rond willen om al die locaties te leren kennen. Ik heb geen idee hoe het me überhaupt zou afgaan want van thuis uit ben ik nooit echt ver of vaak op vakantie geweest en ik heb nog nooit gevlogen dus wie weet vind ik dat hartstikke eng. Maar beter geprobeerd hebben en gefaald, dan andersom.

En zo is het. Wat een bijzondere ontmoeting was het weer. Ik ben benieuwd waar we Bauke allemaal gaan zien later. Wie weet ooit in het podium van Rieu, grappen we. Ik zal er zeker zijn!

Bauke heeft een website. Die kun je hier vinden: https://virtue-production-studios.jimdosite.com

Bauke doet ook mee aan IcanSeeYou. Dat ligt echter even stil ivm Corona, maar zijn sheet komt er zo gauw mogelijk aan!

Share this Post

Nieuws, campagnes en specials!
Inschrijven